Musikerhøreværn skal min bror anvende

Den gamle har nedsat hørelse, og jeg vurderer, at han eventuelt derudover har fået tinnitus. Ørelidelsen tinnitus er en fornemmelse af en lyd, personer kan have i ørerne, trods det at der ikke kommer nogen lyd i ørene fra dine omgivelser. Min far gengiver det som, at det ringer i hans øre. Nu har det stået på i et stykke tid, og det bliver slemmere og slemmere. Det er yderst svært for mig, for han har nemlig altid været den person, der har lagt øre til, såfremt jeg har haft brug for at forklare noget, som var sket. Nu da han ikke har sin gode hørelse længere, tværtimod nedsat hørelse, har jeg ikke knevret helt ligeså meget sammen med ham. Det mangler jeg.

Grunden til, at farmand har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af larm, fordi han er forhenværende tømrer og ikke brugte høreværn. Det er i hvert fald mit gæt. Der menes, at tinnitus er forårsaget af destruerede høreceller i sneglen i det indvendige øre, sikkert også grundet en støjskade. Det får mig til at tænke på, at jeg skal huske min bror, som er guitarist, på, at han skal bruge et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far med til hans øre-, næse- og halslæge på mandag, som så skal bedømme hans hørelse. Fars læge vil sandsynligvis sende ham til en høreklinik, der laver et udførligt studium af hans hørelse. Nu vil der blive overvejet, om løsningen på problemet kan være et høreapparat.

Der kan købes en god del uens slags høreapparater, og hvert enkelt høreapparat bliver tilpasset, så det vil passe til ens hørenedsættelse. Jeg gætter på, at min far skal have et høreapparat, som sidder bag øret. Disse høreapparater er produceret af to dele: apparatet selv bag ved dit øre plus en lille lydslange, der bringer lyden ned til en øreprop i øret og så ind i trommehinden. De førstående høreapparater bliver benyttet til personer med kraftige hørenedsættelser og til mennesker, som har behov for afpasning af lyden. Det er ens egen beslutning, hvorvidt man vil blive behandlet og tage imod høreapparatet gratis af de offentlige høreklinikker, eller hvorvidt man kunne tænke sig noget økonomisk hjælp til at købe høreapparatet af en ordentlig privat høreklinik eller hos en forhandler, der er i samarbejde med høreklinikker. Jeg mener, det er fedt, at man kan tage imod det gratis fra en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres kunder.

Et støjende arbejde har min far som sagt haft, og det var jo egentlig en nødvendighed med høreværn, det er min far et godt eksempel på, da for larmende et arbejdsmiljø nemlig evt. vil give dig en høreskade. Jeg hørte forleden dag, at sådan cirka 60 % af personer, som arbejder i støjende omgivelser, ej bruger høreværn eller musikerhøreværn. Min bror er rockmusiker, og jeg tror virkelig, at også han får en høreskade, hvis han ikke snart begynder på at anvende et musikerhøreværn, imens han spiller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>